NFT Aska: Ένα υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο από αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία

Σχετικά άρθρα

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι καινούριο, παρότι δεν -πρακτικά- δεν έχουν μπει καν στην ζωή μας. Ίσως έχεις ακούσεις εταιρίες όπως η AeroMobil και η Terrafugia, οι οποίες έχουν παρουσιάσει τελικά προϊόντα τα οποία είναι σε κάποιες χώρες διαθέσιμα. Τα περισσότερα -αν όχι όλα- χρειάζονται έναν διάδρομο για την απογείωση/προσγείωση τους, αλλά όχι το συγκεκριμένο. Ονομάζεται Aska, παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή, αλλά δείχνει αρκετά υποσχόμενο.

Το Aska εξελίχθηκε από την αμερικανο-ισραηλινή startup NFT, το οποίο είναι αρχικά των λέξεων Next Future Transportation. Οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν ως eVTOL (Electric Vertical Take-Off and Landing), καθώς κατά την απογείωση τα φτερά ξεδιπλώνονται, αποκαλύπτοντας 10 στροφεία τα οποία είναι ενσωματωμένα στο κύριο σασί του οχήματος. Σε συνδυασμό με άλλα δύο στο πίσω μέρος και δύο στα φτερά, τα στροφεία αυτά παρέχουν την απαιτούμενη ώθηση για να απογειωθεί το Aska και να φτάσει στο επιθυμητό ύψος, όπου αρχίζει να πετά ως αεροσκάφος με σταθερά φτερά. Για την προσγείωση, ακολουθείται αντίστροφα η ίδια διαδικασία.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της NFT θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία άτομα και θα λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, χρησιμοποιώντας υβριδικό κινητήρα. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι επιβάτες θα έχουν ένα άνετο ταξίδι τόσο στον αέρα, όσο και στον δρόμο. Το Aska θα μπορεί να κινείται αυτόνομα σε αέρα και έδαφος, και να κάνει επανυπολογισμό διαδρομής μόνο του, για να αποφεύγει τον κακό καιρό, την κίνηση ή άλλες προτιμήσεις και δεδομένα που θέσει ο οδηγός.

Για την απογείωση/προσγείωση, χρειάζεται μια περιοχή μόλις 20×20 μέτρων, με την εμβέλειά του να αγγίζει τα 563 χλμ (350 μίλια), ενώ η εταιρία θέλει μελλοντικά να κάνει το ιπτάμενο αεροπλάνο της 100% ηλεκτροκίνητο. Τέλος, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε από την έκθεση EcoMotion στο Τελ Αβίβ ότι ένα πρωτότυπο με δυνατότητα πτήσης θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΠηγήNew Atlas

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα