Επίσημο: Η Aston Martin AM-RB 003 μετονομάζεται σε Valhalla

Σχετικά άρθρα

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, η Aston Martin παρουσίασε την AM-RB 003, η οποία είναι ένα concept που μας δείχνει μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση της σκληροπυρηνικής Valkyrie. Λίγες ημέρες μετά την ελβετική έκθεση ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, είχε δηλώσει πως το μοντέλο ίσως ονομαστεί Valhalla, και μόλις πριν λίγα λεπτά αυτό επισημοποιήθηκε.

Το όνομα προέρχεται από τον πολεμιστή του παραδείσου που υπήρχε στην αρχαία σκανδιναβική μυθολογία, με το Valhalla να ακολουθεί την τακτική της Aston Martin -μετά την Valkyrie- να ονομάζει τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της με όνομα που ξεκινάει με το γράμμα “V”.

To Valhalla θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες, με την κάθε μια να κοστίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας (1,17 εκατ. ευρώ). To αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Red Bull Advanced Technologies (RBAT), με την τελευταία να συμβάλει στον σχεδιασμό, στο σασί και στην αεροδυναμική.

Ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες της Formula 1, αλλά παράλληλα είναι άνετη και πιο εκλεπτυσμένη σε σχέση με την Valkyrie. Διαθέτει πιο άνετη καμπίνα, με περισσότερους χώρους, έχει χώρο αποσκευών πίσω από το καθίσματα, αλλά και χώρους για μικροαντικείμενα. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με το εσωτερικό να είναι εκτυπωμένο από 3D εκτυπωτές.

Θα φορά έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων, που θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με μπλοκέ διαφορικό. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας τους μπροστά, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερο από 1.350 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 354 χλμ/ώρα.

Το Valhalla διαθέτει το επαναστατικό σύστημα Nexcel που επιτρέπει την αλλαγή λαδιών σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σύστημα το πρωτοείδαμε στην Vulcan, με το νέο μοντέλο να γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα το χρησιμοποιεί.

Κλείνοντας, το Valhalla 003 χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ carbon πλαίσιο, με το σώμα να είναι και αυτό από carbon. Έχει ενεργή αεροδυναμική, ενεργή ανάρτηση και προηγμένα ηλεκτρονικά, αντίστοιχα με αυτά της Valkyrie. Μάλιστα διαθέτει την τεχνολογία FlexFoil που είναι εγκεκριμένη από την NASA και επιτρέπει την αλλαγή της γωνίας ενός μέρους του οχήματος χωρίς να αλλάζει η γωνία του όλου στοιχείου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...