Σύμφωνα με φήμες από την Ιαπωνία, αρκετά μελλοντικά μοντέλα της Lexus και της Toyota θα χρησιμοποιούν την νέα πισωκίνητη πλατφόρμα και τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Mazda.

Το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τα παραπάνω θα κυκλοφορήσει το 2022. Πρόκειται για τον διάδοχο του Mark X, με την Lexus να ετοιμάζει ένα νέο coupe που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα RC και LC. Μπορεί τα επόμενα Lexus IS και RC να αναμένεται να βασιστούν πάνω στην TNGA πλατφόρμα και να φορούν V6 κινητήρα, οι επόμενες γενιές τους όμως, εικάζεται πως θα βασίζονται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα της Mazda, φορώντας και τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της.

Η Mazda τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε πως ετοιμάζει έναν νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που θα κάνει χρήση της τεχνολογίας Skyactiv-X, ενώ έκανε γνωστό πως ετοιμάζει και μια νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία μπορούν να κατασκευάζονται μεγάλα coupe και sedan μοντέλα, τόσο με πισωκίνητη, όσο και με τετρακίνητη διάταξη.

Toyota και Mazda έχουν μακρά συνεργασία. Στις ΗΠΑ το Yaris hatchback ουσιαστικά είναι ένα Mazda2 με τα σήματα της Toyota, με τις δύο εταιρίες να κατασκευάζουν ένα κοινό εργοστάσιο στην Αλαμπάμα, αξίας 1,6 δισ. δολαρίων, στο οποίο θα κατασκευάζονται αρχικά το Toyota Corolla και ένα crossover της Mazda.