Η τεχνολογία είναι ευλογία αλλά και κατάρα ταυτόχρονα. Με τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα στις τσέπες μας, σήμερα, βασιζόμαστε στην τεχνολογία περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο σε περιπτώσεις σαν και αυτή που θα διαβάσεις παρακάτω, η τεχνολογία μόνο λύσεις δεν δίνει. Τουναντίον.

Περισσότεροι από 100 οδηγοί στο Ντένβερ των ΗΠΑ, λόγω ενός τροχαίου στην Pena Boulevard, τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες πλοήγησης του Google Maps.

Η εφαρμογή έδινε στους οδηγούς μία γρήγορη παράκαμψη για να αποφύγουν τη κίνηση, αλλά όσοι εμπιστεύτηκαν την εφαρμογή, ατύχησαν. Καθώς οι οδηγίες κατηύθυναν τους οδηγούς σε ένα χωματόδρομο που οι βροχές τον είχαν μετατρέψει σε έναν απέραντο βάλτο λάσπης.

Αποτέλεσμα ήταν δεκάδες αυτοκίνητα να κολλήσουν στην λάσπη.

Όταν καθορίζουμε τις διαδρομές, υπολογίζουμε πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του δρόμου και την αμεσότητα της διαδρομής. Ενώ πάντα εργαζόμαστε για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, όπως ο καιρός. Καλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες, να παραμένουν σε επιφυλακή και να χρησιμοποιούν το προσωπικό κριτήριο όταν οδηγούν,

αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google.