Ο Kim Jong-Un χρησιμοποιεί δύο Mercedes για τις μετακινήσεις του, μια θωρακισμένη S600 Pullman Guard και μια Maybach 62. Το περίεργο είναι πως ο Kim Jong-Un έχει παραλάβει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αφού ισχύει εμπάργκο εμπορικών συναλλαγών στη Βόρεια Κορέα τα τελευταία 15 χρόνια και ειδικά ειδών πολυτελείας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι λιμουζίνες.

Οι New York Times και C4DS (μια μη κερδοσκοπική ομάδα ερευνών) θέλησαν να μάθουν το πως ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει στη κατοχή του αυτά τα αυτοκίνητα και έτσι διεξήγαγαν μια έρευνα. Σύμφωνα με αυτή, κάθε μια από τις λιμουζίνες του Kim Jong-Un κοστίζει από 500.000 δολάρια μέχρι και 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Τα αυτοκίνητα μπήκαν σε πλοίο στο λιμάνι του Ρότερνταμ της Ολλανδίας και μετά από ταξίδι 41 ημερών έφτασαν στην Κίνα.

Από εκεί φορτώθηκαν σε άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν στην Ιαπωνία, ενώ από εκεί με νέο πλοίο πήγαν στη Νότια Κορέα. Στη συνέχεια φορτώθηκαν σε ένα ρωσικό πλοίο για να μεταφερθούν στη Ρωσία, με το συγκεκριμένο πλοίο να σβήνει το σύστημα εντοπισμού του από την 1η μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, μία πρακτική η οποία σύμφωνα με ειδικούς, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε πλοία που “σπάζουν” τις διεθνείς κυρώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Προηγμένων Μελετών Άμυνας των ΗΠΑ, μεταξύ 2015-2017, εισήχθησαν στη Βόρεια Κορέα προϊόντα πολυτελείας αξίας 191 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η Πιονγκγιάνγκ, σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να εισάγει 803 αυτοκίνητα πολυτελείας. Η μεταφορά τους γίνεται μέσω ενός περίπλοκου συστήματος μεταφοράς που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, λιμάνια και ιδιωτικές εταιρείες.