Η Audi μετά το απλό Q7, παρουσιάζει την facelift έκδοση του SQ7 TDI, το οποίο βρίσκεται στην αγορά από το 2016. Το μοντέλο αποκτά νέα μεγαλύτερη γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα που μπορούν να εφοδιαστούν και με την τεχνολογία HD Matrix LED με λέιζερ. Υπάρχουν επίσης νέα χρωμιομένα διακοσμητικά, νέες ζάντες 20″ με ελαστικά διαστάσεων 285/45, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και νέα εξωτερικά χρώματα.

Μηχανικά φορά τον 4,0-λίτρων V8 TDI κινητήρα απόδοσης 435 ίππων με 900 Nm ροπής που εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κομπρέσορα με 48 Volt ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο εξαλείφει το turbo lag και μειώνει την κατανάλωση. Τα φρένα του αποτελούνται από δίσκους 400 mm μπροστά και 370 mm πίσω, με τις δαγκάνες να προσφέρονται σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Υπάρχουν διαθέσιμοι και carbon-κεραμικοί δίσκοι διαστάσεων 420 mm μπροστά και 370 mm πίσω.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με σύστημα τετρακίνησης και σπορ διαφορικό.

Το SQ7 TDI έχει ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές, σύστημα τετραδιεύθυνσης με τους πίσω τροχούς να μπορούν να στρίψουν κατά 5 μοίρες, αλλά και ενεργή αερανάρτηση. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο οθόνες αφής και ψηφιακός πίνακας οργάνων.