Τα Volvo XC60 της Ευρώπης κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα ότι τα XC60 που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στην πόλη Chengdu, στη νότια Κίνα, και θα εισάγονται από εκεί. Το πρώτο “κύμα” των αυτοκινήτων έφτασε πριν λίγες ημέρες με τρένο στη Γάνδη του Βελγίου.

Από εκεί, οι βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις του XC60 θα μεταφερθούν και διανεμηθούν σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Το XC60 είναι το τελευταίο “made in China” μοντέλο της Volvo που εξάγεται στην Ευρώπη, καθώς το 2017, η σουηδική εταιρία ξεκίνησε την εισαγωγή του S90, που κατασκευάζεται στην πόλη Daqing, βορειοδυτικά της Κίνας. Στο εξής, η Volvo θα χρησιμοποιήσει το ευρωπαϊκό εργοστάσιο για την εξαγωγή του XC60 στην Αμερική, προκειμένου να αποφύγει το 25% των δασμών, που επέβαλε ο Trump στα εισαγόμενα από την Κίνα οχήματα. Προηγουμένως, το XC60 που πωλούνται στις ΗΠΑ εισαγόταν από την Κίνα.

Το 2015, η Volvo ξεκίνησε την μεταφορά του S60, κατασκευής στο Chengdu, από την Κίνα στις Η.Π.Α..

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...