Η Lamborghini παρουσίασε την Aventador το 2011 και σχεδόν 5 χρόνια αργότερα πραγματοποίησε ένα ελαφρύ facelift στο κορυφαίο μοντέλο της. Φαίνεται, όμως, ότι θα επεκταθεί ο κύκλος ζωής της, καθώς νέες αναφορές λένε ότι δεν θα δούμε τον αντικαταστάτη της πριν το 2024.

Ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε ότι το νέο μοντέλο θα παρουσιαζόταν το 2020, αλλά γρήγορα αυτή η ημερομηνία άλλαξε για το 2021, μετά το 2022 και τώρα λέγεται ότι θα καθυστερήσει επιπλέον δύο χρόνια. Αιτία για αυτό φαίνεται να είναι η Audi, η οποία δεν σκοπεύει να επενδύσει τα απαραίτητα χρήματα, έτσι ώστε ο κινητήρας να πληροί τις προδιαγραφές του Euro 7, όταν αυτές ενεργοποιηθούν.

H ιταλική εταιρία σκόπευε να διατηρήσει τον V12 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα στον αντικαταστάτη της Aventador, κάνοντας τον plug-in υβριδικό, με την τοποθέτηση 3 ηλεκτροκινητήρων, δύο στον μπροστά άξονα και ένας στον πίσω. Φαίνεται, όμως, ότι στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση της χρήσης του 4,0-λιτρου twin-turbo V8 κινητήρα της Urus, με ανάλογο υβριδικό σύστημα.