Σύστημα υπενθύμισης πίσω καθισμάτων στον βασικό εξοπλισμό από το 2025

Σχετικά άρθρα

Πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρουν σήμερα τεχνολογία που υπενθυμίζουν τους οδηγούς να κοιτούν τα πίσω καθίσματα προτού βγουν μέσα από το αυτοκίνητό τους, αφού δεν είναι λίγα εκείνα τα περιστατικά που έχουν ξεχάσει τα παιδιά τους και ορισμένα από αυτά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μέσα στην εβδομάδα η Συμμαχία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (Alliance of Automobile Manufacturers) και η Ένωση Παγκόσμιων Αυτοκινητοβιομηχανιών (Association of Global Automakers) συμφώνησαν ώστε από το 2025 και μετά, κάθε νέο αυτοκίνητο που πωλούν να διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό το εν λόγω σύστημα.

Ανάμεσα στις εταιρίες που συμφώνησαν είναι οι Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bosch, Byton, Denso, Honda, BMW, Ferrari, Fiat Chrysler, Ford, GM, Hyundai, Isuzu, Jaguar Land Rover, Kia, Local Motors, Nissan, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroen, Porsche, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen και Volvo.

Το σύστημα θα μπορεί να καταλάβει εάν βρίσκεται κάποιο άτομο στα πίσω καθίσματα και θα παρέχει ηχητικές αλλά και οπτικές ειδοποιήσεις για να υπενθυμίσει στον οδηγό να ελέγξει τα πίσω καθίσματα μετά την απενεργοποίηση του οχήματος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, περισσότερα από 800 παιδιά έχουν χάσει τη ζωής τους λόγω της υπερβολικής ζέστης, από το 1998, 53 το 2018 και 38 το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019) με τους θανάτους αυτούς να οφείλονται στο γεγονός πως τα παιδιά ξεχάστηκαν κλειδωμένα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...