Kia και Hyundai επενδύουν στο δίκτυο φορτιστών της Ionity

Σχετικά άρθρα

Όπως ξέρεις, το BMW Group, η Daimler, η Ford και το Volkswagen Group έχουν συνάψει σύμβαση και συνεργάζονται για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Γηραιάς Ηπείρου.

Το project ονομάζεται Ionity και οι εταιρίες συμμετέχουν έχοντας ίδια ποσοστά, ενώ έχουν δηλώσει πως θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν σε αυτό. Το Ionity στοχεύει στα ευκολότερα και λιγότερο αγχωτικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά οχήματα, με την κοινοπραξία να έχει έδρα στο Μόναχο.

Η Kia και η Hyundai ανακοίνωσαν σήμερα ότι εισέρχονται στο project του Ionity, επενδύοντας σε αυτό. Ξεκινώντας από το 2021, τα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia και της Hyundai θα εξοπλίζονται με συστήματα φόρτισης 800 volt, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τη μέγιστη ισχύ φόρτισης του Ionity, των 350 kilowatts.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ψηφιακές επιλογές πληρωμής, ώστε να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους φόρτισης και να διευκολύνουν τις μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις.

To πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ γρήγορα, με την Ionity να θέλει μέσα στο 2020 να έχει 400 φορτιστές και έναν τουλάχιστον ανά 120 χλμ. των σημαντικότερων αυτοκινητοδρόμων της ηπείρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...