Στη Γενεύη η παρουσίαση του νέου Audi A3

Σχετικά άρθρα

Η τρίτη γενιά του μοντέλου της γερμανικής εταιρίας βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής της, και η Audi ετοιμάζεται για τον αντικαταστάτη του. Η γερμανική εταιρία θα χρησιμοποιήσει την έκθεση της Γενεύης, η οποία απέχει έξι μήνες, για τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της hatchback έκδοσης νέου A3.

Το μοντέλο θα προσφέρεται συνολικά σε 7 διαφορετικές εκδόσεις, και αρχικά θα γίνουν διαθέσιμες η πεντάπορτη hatchback και η τετράπορτη σεντάν, ενώ μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί τόσο η crossover-allroad έκδοση του, όσο και η Liftback Coupe. Το A3 crossover θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q3 και Q5 και δεν θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης. Το νέο A3 δεν θα προσφέρεται ούτε σε τρίπορτη, αλλά ούτε και σε cabrio έκδοση.

Το νέο A3 θα κατασκευαστεί στην αναβαθμισμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας του VW Group, η οποία θα είναι ελαφρύτερη, πιο άκαμπτη, θα παράγει λιγότερους θορύβους και τριγμούς. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ανάμεσά τους ο ήπιος υβριδικός 1.500αρης TFSI, ο ήπιος υβριδικός 2,0-λιτρος TFSI, ο 1.600άρης TDI αλλά και ο 2,0-λιτρος TDI, που θα συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Επίσης θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. Τέλος θα συναντάμε και μια αμιγώς ηλεκτρική e-tron έκδοση.

Το S3 θα φορά τον 2,0-λιτρο TFSI απόδοσης κοντά στα 330 άλογα, ενώ το RS3 θα φορά τον 2,5-λιτρο TFSI απόδοσης 410 ίππων. Και τα δύο θα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα τετρακίνησης της Audi, με το RS3 να υποστηρίζει και “drift mode”, δηλαδή θα μπορεί να στείλει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Διάβασε επίσης

Το νέο Audi A3 διαθέσιμο σε 7 εκδόσεις

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr