Τόσο η Volkswagen, όσο και η Skoda δεν επέλεξαν την έκθεση της Φρανκφούρτης για να παρουσιάσουν το νέο Golf και το νέο Octavia αντίστοιχα, καθώς οι δύο εταιρίες ετοιμάζουν ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα βαρυσήμαντα μοντέλα τους. Το πρώτο θα παρουσιαστεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο, και σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες που λένε ότι η τέταρτη γενιά του best-seller μοντέλο της τσέχικης εταιρίας θα κάνει το ντεμπούτο του στις 11 Νοεμβρίου στην Πράγα.

1

Το νέο Octavia θα γιορτάσει τα 60 χρόνια παρουσίας σαν μοντέλο και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από την γλώσσα που εισήγαγε το Scala. Δεν θα διαθέτει τους διπλούς προβολείς της σημερινής γενιάς, με τον σχεδιασμό του να είναι εξελικτικός, καθώς τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα είναι λεπτά και θα μοιάζουν με αυτά του ανανεωμένου Superb. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 610 λίτρα στην σεντάν έκδοση και στα 630 λίστα στην wagon.

2

Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τον 1.500αρη τετρακύλινδρο TSI κινητήρα απόδοσης κοντά στα 200 άλογα, με την κορυφαία RS έκδοση να φορά έναν 2,0-λιτρο TSI απόδοσης περίπου 250 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων αναμένεται ένας νέος 1.500αρης TDI που θα αντικαταστήσει τον σημερινό 1.6 TDI, με όλους τους κινητήρες να εξοπλίζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.