Η Ford μηνύθηκε για απάτη λόγω των προβληματικών αυτόματων κιβωτίων της

Σχετικά άρθρα

Δεν έχουν τελειωμό για την Ford τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα ελαττωματικά DPS6 Powershift αυτόματα κιβώτια της. Με την εταιρία να γνώριζε γι’αυτό προτού το βγάλει στην αγορά, και με την εταιρία να έχει έρθει αντιμέτωπη με μηνύσεις, αγωγές, πρόστιμα και αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 4 δισ. δολάρια, εκτός του ότι αναγκάστηκε να ανακοινώνει πως θα επιδιορθώσει δωρεάν τα προβληματικά αυτόματα κιβώτια της, τον περασμένο Αύγουστο έκανε γνωστό πως επεκτείνει την εγγύηση των επηρεαζόμενων μοντέλων της.

Σήμερα μαθαίνουμε πως τα ελαττωματικά κιβώτια των Focus και Fiesta ήταν η αιτία να κατατεθεί μήνυση εναντίον της, κατηγορώντας την για απάτη, επειδή όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντας, η εταιρία γνώριζε για τα προβλήματά των κιβωτίων προτού τα διαθέσει στην αγορά. Η δίκη θα ξεκινήσει στα τέλη του μηνός, με τους δικαστές να είναι εκείνοι που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν η Ford παραπλάνησε τους πελάτες της ή όχι.

Να σημειωθεί πως λόγω των προβληματικών κιβωτίων υπήρξαν τουλάχιστον 50 τραυματισμοί, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να παραπονιούνται πως αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, προβλήματα αξιοπιστίας με αρκετά κιβώτια να σπάνε, προβλήματα επιτάχυνσης, ακούσια επιλογής “νεκράς” όπως και πρόωρη φθορά.

Τα έγγραφα αναφέρουν πως η Ford κάποια στιγμή σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο, διαφορετικό κιβώτιο, αλλά το σχέδιο αυτό δεν προχώρησε λόγω του υψηλού κόστους, η Ford το υπολόγισε σε περισσότερα από 3 δισ. δολάρια, κόστος που δεν μπορούσε να γίνει απόσβεση από τα Fiesta και Focus που έχουν μικρό περιθώριο κέρδους, αλλά και επειδή η κατανάλωση καυσίμου των μοντέλων θα αυξανόταν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes ανακαλεί επιπλέον 15.604 ML-Class, GL-Class και R-Class

Η Mercedes-Benz επεκτείνει την ανάκληση των ML-Class, GL-Class και R-Class, παραγωγής 2004-2015 επειδή ενδέχεται η λειτουργία του ενισχυτή δύναμης πέδησης να επηρεάζεται από προχωρημένη...