Η Continental έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο ελαστικό που διαθέτει τεχνολογία που φουσκώνει μόνο του, ακόμη και όταν κινείται. Το ονομάζει C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified) και διαθέτει αισθητήρες που αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές ζημιές, την θερμοκρασία και την πίεση του ελαστικού. Τα δεδομένα που συλλέγονται μεταδίδονται στο ContiConnect Live, όπου κάποιος μπορεί να αξιολογήσει εξ’αποστάσεως την κατάσταση του ελαστικού.

Η μεγάλη καινοτομία του ελαστικού όμως, είναι οι δύο φυγοκεντρικές αντλίες που είναι ενσωματωμένες στον τροχό. Καθώς επιταχύνει το όχημα, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που δημιουργούνται μέσα στον τροχό, επιτρέπουν στις αντλίες να παράγουν πεπιεσμένο αέρα, που φουσκώνουν το ελαστικό. Ο πρόσθετος αέρας που παράγεται από τις φυγόκεντρες αντλίες, αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή που μπορεί να στείλει αμέσως τον αέρα στο ελαστικό, όταν χρειαστεί.

Η εταιρία ονομάζει την τεχνολογία αυτή PressureProof και υποστηρίζει πως διασφαλίζει στο ελαστικό να έχει πάντα την σωστή πίεση, βελτιστοποιώντας την απόδοση του, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Η Continental δεν ανακοινώνει το πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή, αλλά αναφέρει πως θα μπορούσε να προσφέρει μια αποτελεσματική μορφή διαχείρισης των ελαστικών στους στόλους ρομποταξί, αυξάνοντας την απόδοση τους, βελτιστοποιώντας παράλληλα το κόστος χρήστης τους. Επίσης θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας της αυτονομίας των ιδιόκτητων ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.