Η Skoda έδωσε δύο φωτογραφίες με τα σκίτσα του νέου Octavia, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 11 Νοεμβρίου. Το νέο Octavia γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας σαν μοντέλο και σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από την γλώσσα που εισήγαγε το Scala.

Το μοντέλο διαθέτει liftback αμάξωμα με κουπέ σιλουέτα, ενώ δεν διαθέτει τους διπλούς προβολείς της σημερινής γενιάς, με τον σχεδιασμό του να είναι εξελικτικός, καθώς τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και μοιάζουν με αυτά του ανανεωμένου Superb. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 610 λίτρα στην σεντάν έκδοση και στα 630 λίστα στην wagon.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τον 1.500αρη τετρακύλινδρο TSI κινητήρα απόδοσης κοντά στα 200 άλογα, με την κορυφαία RS έκδοση να φορά έναν 2,0-λιτρο TSI απόδοσης περίπου 250 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων αναμένεται ένας νέος 1.500αρης TDI που θα αντικαταστήσει τον σημερινό 1.6 TDI, με όλους τους κινητήρες να εξοπλίζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.