Οι φήμες περί επιστροφής του brand της Hummer στην αγορά υπάρχουν από το περασμένο καλοκαίρι, με δημοσιεύματα να θέλουν την GM να αναβιώνει την Hummer, μετατρέποντας την σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό brand που θα πουλά ηλεκτρικά SUV και pickups.

Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Detroit-Hamtramck, το οποίο τελικά δεν θα κλείσει, όπως συμφώνησε η GM με την UAW. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2021, με την GM να επενδύει 3 δισ. δολάρια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, προκειμένου να το εκσυγχρονίσει, ώστε να μπορεί να κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το εργοστάσιο θα φτάσει στη μέγιστη ετήσια παραγωγική του ικανότητα το 2024, όπου θα κατασκευάζει περίπου 80.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Τα ηλεκτρικά Hummer αποτελούν μέρος του προγράμματος BT1 της GM, που περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρικό pickup με τα σήματα της GMC, όπως και ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της Cadillac. To ηλεκτρικό pickup έχει κωδική ονομασία Project O και θα κυκλοφορήσει πρώτο, ενώ το 2022 θα αποκτήσει και μια πιο σπορ έκδοση. Το 2023 θα δούμε το ηλεκτρικό SUV της Cadillac.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Chevrolet θα προσφέρει το Blazer XL στην αγορά της Κίνας. Το επταθέσιο μοντέλο έχει μήκος 5 μέτρων, πλάτος 1,953 μέτρων, ύψος 1,736 μέτρων και μεταξόνιο 2,863 μέτρων.