Η Squadra Corse, το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini έδωσε ορισμένες νέες φωτογραφίες του Urus ST-X, της αγωνιστικής έκδοση της Urus. Το μοντέλο είναι βαμμένο στο ματ Verde Mantis χρώμα, διαθέτει roll-cage εγκεκριμένο από την FIA, σύστημα πυρόσβεσης και FT3 ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon, έχοντας μεγάλες εισαγωγές αέρα, στο πίσω μέρος συναντάμε αεροτομή, ενώ στο εξάγωνες απολήξεις εξατμίσεων. Το αυτοκίνητο φορά 21″ μονομπούλωνες αλουμινένιες ζάντες με ελαστικά της Pirelli.

Ζυγίζει 25% λιγότερο από την Urus παραγωγής, με το πλαίσιο να έχει βελτιωθεί. Μηχανικά ο V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 650 άλογα με 850 Nm ροπής.

Η Squadra Corse ανακοίνωσε πως η Lamborghini Urus ST-X θα αποκτήσει το δικό της πρωτάθλημα που θα διαθέτει αγώνες αποτελούμενος από διαδρομές εντός και εκτός πίστας. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή το 2020 και θα διεξάγεται σε πίστες εγκεκριμένες από την FIA

Στις σχετικές ειδήσεις η Lamborghini συνεργάζεται με το Houston Methodist Research Institute, προκειμένου να στείλει πέντε διαφορετικά σύνθετα υλικά από ανθρακονήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσω ενός μη επανδρωμένου πυραύλου. Όταν τα δείγματα φθάσουν σε αυτόν, θα μελετηθούν για έξι μήνες ώστε όταν επιστρέψουν στη γη, να διαπιστωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα που έχει το ακραίο περιβάλλον του διαστήματος (τεράστιες μεταβολές θερμοκρασίας, υπεριώδης ακτινοβολία, ακτίνες γάμμα, ατομικό οξυγόνο που προκαλείται από ιονισμό) πάνω τους.

Η Lamborghnini με αυτή τη συνεργασία της, γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που θα δει carbon υλικά της να δοκιμάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.