Η Formula 1 θέλει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030

Σχετικά άρθρα

Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο βιωσιμότητας που έχει ως στόχο η Formula 1 να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030.

Το 2019 η Formula 1 θα επιβαρύνει την Γη με 256.551 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2), με το 45% εξ’αυτών να προέρχεται από τα logistics, το 27,7% από τις μετακινήσεις, το 19,3% από τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις των ομάδων, το 7,3% από την διαχείριση των διάφορων events και το 0,7% από τις εκπομπές ρύπων των μονοθεσίων.

Έτσι, προκειμένου να βελτιωθεί η οικολογική ταυτότητα της Formula 1, τα εργοστάσια, οι εγκαταστάσεις και οι πίστες, θα αντλούν ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επίσης θα χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, θα καταργηθεί η χρήση πλαστικών μιας χρήσης, όλες οι δραστηριότητες εντός πίστας θα έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ενώ όλα τα απορρίμματα της θα ανακυκλώνονται.

Θα ακολουθήσει η χρήση συνθετικών καυσίμων τα οποία κατά την καύση τους δεν θα παράγουν καθόλου ρύπους, ενώ στο μέλλον θα υπάρχουν υβριδικοί κινητήρες που δεν θα παράγουν ρύπους, με τον τρόπο μετακίνησης των ομάδων της Formula 1 να αλλάζει, ενώ θα δοθούν κίνητρα στους οπαδούς προκειμένου να μετακινούνται προς και από τις πίστες που φιλοξενούν αγώνες της F1, με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους. Στόχος είναι όλοι οι αγώνες της F1 να είναι “βιώσιμοι” μέχρι το 2025.

O CEO της Formula 1, Chase Carey είπε μεταξύ άλλων:

Πιστεύουμε πως η F1 μπορεί να συνεχίσει να δίνει είναι ο ηγέτης της αυτοκινητοβιομηχανίας και να συνεργάζεται με τον ενεργειακό και αυτοκινητιστικό τομέα για να φέρει τον πρώτο παγκοσμίως υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης με μηδενικές εκπομπές άνθρακα που με τη σειρά του θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο τον πλανήτη.

Διάβασε επίσης

Hamilton: Προσπαθώ σκληρά να μειώσω το αποτύπωμα άνθρακα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr