Πεκίνο: Εικονικοί γάμοι για μια πινακίδα κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

Λύση στην εξίσωση που αποτελείται από την προμήθεια μιας νέας πινακίδας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και τους κυβερνητικούς περιορισμούς βρήκαν κάτοικοι του Πεκίνου, οι οποίοι καταφεύγουν σε εικονικούς γάμους προκειμένου να “νικήσουν” το σύστημα και να πάρουν μια πινακίδα κυκλοφορίας για το νέο τους αυτοκίνητο.

Βλέπεις το κράτος, στη προσπάθεια του να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων ώστε να βελτιωθεί το τεράστιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από το 2011 έχει θεσπίσει τον θεσμό της λοταρίας σε 8 μεγάλες πόλεις της Κίνας. Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί κάποιος να έχει μόνο τα χρήματα για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να έχει και τύχη για να καταφέρει να είναι ανάμεσα σε εκείνους που επιλέχθηκαν από το σύστημα της λοταρίας των πινακίδων.

Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 8 χρόνια ώστε κάποιος να αποκτήσει μια πινακίδα για το νέο του αυτοκίνητο, αφού η κυβέρνηση όλο και μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων πινακίδων. Το 2013 έδωσε 240.000 νέες πινακίδες, ενώ το 2018 “μόλις” 100.000. Πρακτικά δίνεται μια πινακίδα σε κάθε 2.600 αιτήσεις και έτσι υπάρχουν πλέον υπηρεσίες που προσφέρουν έναντι αδράς αμοιβής, που πολλές φορές ξεπερνά και τις 20.000 ευρώ, εικονικούς γάμους ανάμεσα σε έναν τυχερό που κατάφερε να βγει νικητής από την λοταρία και σε έναν που ενδιαφέρεται για μια πινακίδα κυκλοφορίας. Έτσι με τους ψεύτικους γάμους, μεταβιβάσουν την πινακίδα κυκλοφορίας στο όνομά του ενδιαφερόμενου, ο οποίος πληρώσει την πινακίδα στον/στην “σύζυγο του” και στη συνέχεια το “ζευγάρι” παίρνει διαζύγιο.

Διάβασε επίσης

Οι περίεργοι τρόποι των Κινέζων για “παράκαμψη” της λοταρίας των πινακίδων κυκλοφορίας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...