Αν, τον περασμένο Νοέμβριο, η Αυστραλία δεν είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αυτή τη στιγμή θα είχαμε μερικές επίσημες φωτογραφίες του Yaris GR-4, έστω και καμουφλαρισμένο. Η τεράστια οικολογική καταστροφή ήταν η αιτία να ακυρωθεί ο τελευταίος αγώνας του WRC, και την Toyota να αναβάλει τα αποκαλυπτήρια της hot έκδοσης του μοντέλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, διέρρευσε από την Ιαπωνία η παραπάνω rendering φωτογραφία, που μας δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει το Toyota Yaris GR-4. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του είναι πιθανό να γίνουν πριν το τέλος του χρόνου, αλλά τελικά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση βελτιωμένων, Tokyo Auto Salon, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το Yaris GR-4 θα είναι τετρακίνητο και οι μέχρι σήμερα φήμες αναφέρουν ότι εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα, 1,5 λίτρου, με απόδοση κοντά 200 άλογα. Η Toyota σκοπεύει να το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων ανά μήνα, με το μοντέλο να διαθέτει αλλαγές και στο αμάξωμα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής.