Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της F1 για το 2019, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s έβγαλε -μεταξύ άλλων- στο σφυρί το μονοθέσιο του Michael Schumacher, με το οποίο ο Γερμανός κατέκτησε το 2002 το πέμπτο του πρωτάθλημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ποσό που έπιασε το μονοθέσιο ανήλθε σε 6.643.750 δολάρια, ήτοι €5.995.718 με την σημερινή ισοτιμία, ποσό που καθιστά την F2002 το δεύτερο ακριβότερο μονοθέσιο στην ιστορία, μετά από τον προκάτοχό της – την F2001 – η οποία άλλαξε χέρια για $7,5 εκατομμύρια το 2017. Ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει την F2002 στην πίστα του Fiorano, αφού πρώτα οι μηχανικοί της Ferrari πραγματοποιήσουν μια πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα και του κιβωτίου.

Με τη συγκεκριμένη Ferrari F2002, με αριθμό πλαίσιο 219, ο Schumacher κατέκτησε τις τρεις από τις 11 νίκες του εκείνης της σεζόν, στην Imola της Ιταλίας, στο A1 Ring της Αυστρίας και στο Magny-Cours της Γαλλίας. Η τελευταία ήταν αυτή που του εξασφάλιζε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ απέμεναν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, κάτι που παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο σύντομη περίοδος κατά την οποία έχει κριθεί ποτέ ο τίτλος των οδηγών.

Το μονοθέσιο είχε εκτιμηθεί ότι θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 5,5 και 7,5 εκατομμύρια δολαρίων και μέρος των εσόδων από την πώληση της F2002 θα δωθούν στο Ίδρυμα Keep Fighting, Never Give Up Foundation του Michael Schumacher. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ιδρύθηκε από την οικογένεια του Schumacher για να ενώσει όσους αντλούν έμπνευση από τον Michael Schumacher και πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια του.