Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της Porsche Βορείου Αμερικής, Klaus Zellmer, δήλωσε πως η Taycan προσελκύει όλο και περισσότερους κατόχους μοντέλων της Tesla.

O Zellmer μπορεί να μην έδωσε κάποιο νούμερο, αλλά είπε πως χιλιάδες πελάτες δείχνουν “πραγματικό ενδιαφέρον” να προβούν στην αγορά μιας Taycan, με τους μισούς να έχουν στη κατοχή τους κάποιο μοντέλο της Porsche, ενώ είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό εκείνων που κατέχουν ένα μοντέλο της Tesla. Οι περισσότεροι των υπολοίπων ενδιαφερομένων, έχουν στη κατοχή τους, κυρίως, μοντέλα των Audi, BMW και Mercedes.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Porsche ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ένα σύστημα κίνησης με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά ηλεκτρικά της SUV, όπως στη νέα γενιά της Macan, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, και ενδεχομένως και στην Taycan Cross Turismo.

Η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, αλλά το νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό, κάτι που προσφέρει περισσότερο έλεγχο, μεγαλύτερη σταθερότητα και βελτιωμένη απόδοση. Με αυτήν την υλοποίηση, η κατανομή της ισχύος γίνεται μόνο μέσω λογισμικού, χωρίς την χρήση διαφορικών.