Η Aston Martin και η Airbus Corporate Helicopters ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνεργάζονται τους τελευταίους 12 μήνες, με τους σχεδιαστές των δύο εταιριών να ετοιμάζονται για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου προϊόντος αυτής της συνεργασίας, το οποίο πρόκειται να αποκαλυφθεί στο Courchevel των Γαλλικών Άλπεων, στις 3 Ιανουαρίου του 2020.

Σχολιάζοντας τη νέα εταιρική σχέση, ο αντιπρόεδρος και COO της Aston Martin Lagonda, Marek Reichman δήλωσε:

Η εφαρμογή των δικών μας αρχών σχεδίασης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο της αεροδιαστημικής είναι μια συναρπαστική πρόκληση, και αυτή που απολαμβάνουμε πάρα πολύ. Ανυπομονώ για την αποκάλυψη του προϊόντος το νέο έτος, ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε σε όλους όσα έχουμε καταφέρει μαζί.

Στις σχετικές ειδήσεις, το αφεντικό της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε πως η βρετανική εταιρία δεν ψάχνει για επενδυτές, θέλοντας έτσι να βάλει τέλος στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Lawrence Stroll να εξαγοράζει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Aston Martin.

Σήμερα το 36% των μετοχών της Aston Martin ανήκει σήμερα στον όμιλο Adeem/Primewagon με έδρα το Κουβέιτ, ενώ το Strategic European Investment Group (Στρατηγικός Ευρωπαϊκός Όμιλος Επενδύσεων), που ανήκει στον ιταλικό επενδυτικό όμιλο Investindustrial, κατέχει επί του παρόντος περίπου το 31% των μετοχών της Aston Martin. Τέλος, η Daimler κατέχει το 4% της εταιρίας.