Ο Lawrence Stroll είναι επικεφαλής ενός κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών και προετοιμάζει μια προσφορά για να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Aston Martin.

Η περιουσία του 60-χρονου Καναδού -πατέρας του οδηγού της Formula 1, Lance Stroll, και ιδιοκτήτη της ομάδας Racing Point F1- εκτιμάται ότι ξεπερνά τα €2,4 δισεκατομμύρια, εξαιτίας των επενδύσεων του σε μάρκες όπως οι Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey και Garrard. Είναι, επίσης, γνωστός για τη συλλογή των αυτοκινήτων του, η οποία είναι αξιοσημείωτη και λέγεται ότι είναι η πιο πολύτιμη συλλογή κλασικών μοντέλων της Ferrari στον κόσμο.

1

Ο Stroll θέλει να πάρει τον έλεγχο της Aston Martin, πιστεύοντας ότι μπορεί να επωφεληθεί από την τρέχουσα χαμηλή αξία των μετοχών της βρετανικής εταιρίας, αλλά και των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεων. Και όλα αυτά, προτού η βρετανική μάρκα ανακάμψει, κυρίως εξαιτίας των αναμενόμενων πωλήσεων του πρώτου της SUV, του DBX.

Η τιμή της μετοχής της Aston κυμαίνεται σήμερα γύρω στις £5 (€6), έχοντας σημαντική πτωτική πορεία τον τελευταίο χρόνο, και πολύ χαμηλότερα από τις £19 που άξιζε η μετοχή όταν η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο. Η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σήμερα στον όμιλο Adeem/Primewagon με έδρα το Κουβέιτ, ενώ το Strategic European Investment Group (Στρατηγικός Ευρωπαϊκός Όμιλος Επενδύσεων), που ανήκει στον ιταλικό επενδυτικό όμιλο Investindustrial, κατέχει επί του παρόντος περίπου το 33% των μετοχών της Aston Martin. Τέλος, η Daimler κατέχει το 4% της εταιρίας.