Ο Νοέμβριος έγινε ο 17ος συνεχόμενος μήνας που οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Κίνας παρουσίασαν πτώση, μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες ετήσιας ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2019, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,6%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM). Επίσης, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, πτώση παρουσίασαν και οι πωλήσεις ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών μοντέλων και μοντέλων με κινητήρες υδρογόνου, η οποία έφτασε το 43,7%. Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 50% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Πριν από τρία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απολάμβαναν διψήφιο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, οι περικοπές των επιδοτήσεων για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Διάβασε επίσης

Σημαντικά μειωμένες οι παγκόσμιες πωλήσεις το 2019, λόγω Κίνας