Για 17ο μήνα οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα παρουσίασαν πτώση

Σχετικά άρθρα

Ο Νοέμβριος έγινε ο 17ος συνεχόμενος μήνας που οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Κίνας παρουσίασαν πτώση, μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες ετήσιας ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2019, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,6%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM). Επίσης, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, πτώση παρουσίασαν και οι πωλήσεις ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών μοντέλων και μοντέλων με κινητήρες υδρογόνου, η οποία έφτασε το 43,7%. Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 50% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Πριν από τρία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απολάμβαναν διψήφιο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, οι περικοπές των επιδοτήσεων για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Διάβασε επίσης

Σημαντικά μειωμένες οι παγκόσμιες πωλήσεις το 2019, λόγω Κίνας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...