Πωλητής και αγοραστής μιας Ferrari 250 GTO στο δικαστήριο για το κιβώτιο ταχυτήτων

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari 250 GTO είναι το ιερό δισκοπότηρο της αυτοκίνησης και το περασμένο καλοκαίρι αναγνωρίστηκε επίσημα ως έργο τέχνης. Μια από τις 36 250 GTO πουλήθηκε τον Αύγουστο του 2018 για $48,4 εκατ. και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από χρυσό, τότε θα κόστιζε λιγότερο!

Ο 55χρονος Gregor Fisken πλήρωσε τον Οκτώβριο του 2017 στον Bernard Carl, το ποσό των 44 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσει αυτήν την μπλε Ferrari 250 GTO που βλέπεις στις φωτογραφίες. Ο Fisken γνώριζε εξ’αρχής πως το αυτοκίνητο δεν διέθετε το αυθεντικό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά ο Carl του είχε υποσχεθεί πως θα του έβρισκε το αυθεντικό κιβώτιο ταχυτήτων και θα του το παρέδιδε στο άμεσο μέλλον. Έτσι ο Fisken πούλησε σχεδόν αμέσως το αυτοκίνητο σε έναν ανώνυμο συλλέκτη.

Το κιβώτιο βρέθηκε σε έναν αντιπρόσωπο στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο οποίος ζητούσε το ποσό των 25.000 δολαρίων για να το παραδώσει στον Fisken. Οι δύο άνδρες δεν συμφώνησαν ούτε στο ποιος θα πληρώσει τα έξοδα αποστολής αλλά και τα έξοδα του τελωνείου και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Fisken κατηγορεί τον Carl ως “απατεώνα”, ενώ ο Carl υποστηρίζει πως ο Fisken αρνήθηκε να παραλάβει το κιβώτιο ταχυτήτων από την Καλιφόρνια, ενώ δεν έχει πλέον δικαιώματα στο αυτοκίνητο καθώς το έχει ήδη πουλήσει. Ο Carl ζητά από τον Fisken το ποσό των 500.000 δολαρίων, ώστε να καλύψει τα έξοδα αναζήτησης και αγοράς του κιβωτίου ταχυτήτων της 250 GTO.

Η δίκη συνεχίζεται και έτσι λύση στην υπόθεση θα δώσει το δικαστήριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα