Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στον αγώνα αντοχής 24 ωρών του Nürburgring τον Μάιο του 2020 με ένα Lexus LC, το οποίο θα φέρει έναν νέο V8 twin-turbo κινητήρα.

Η Toyota Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της Toyota, εξηγεί ότι αυτό θα είναι η τρίτη συμμετοχή του LC στον αγώνα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είδε το αγωνιστικό της να περνάει αρκετές ώρες στα pits για να επιλύσει προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο κύριος στόχος, όμως, της Toyota Gazoo Racing, για το 2020 θα είναι η βελτίωση της συνολικής αξιοπιστίας του LC και του ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα υιοθετώντας μια ποικιλία νέων τεχνολογιών.

Αυτές οι νέες τεχνολογίες θα περιλαμβάνουν τον προαναφερθέντα νέο twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος θα αποτελέσει βάση για την τοποθέτηση μιας αντίστοιχης έκδοσης μελλοντικά στα sport μοντέλα παραγωγής της μάρκας.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την χωρητικότητα του και την απόδοση του, αλλά οι φήμες λένε ότι θα έχουμε να κάνουμε με έναν κινητήρας 4,0 λίτρων, που παράγει περίπου 600 ίππους.