Δες από μέσα πως είναι να τρέχεις με 1.010 χλμ/ώρα στο έδαφος

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα, η ομάδα του Bloodhound LSR -και ενώ βρισκόταν στην έρημο Καλαχάρι της Νοτίου Αφρικής, και πιο συγκεκριμένα στο σημείο Hakskeenpan- για δοκιμές, κατάφερε να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει, καθώς ο Andy Green έπιασε τα 628 μίλια/ώρα (1.010 χλμ/ώρα).

Σήμερα, η ομάδα ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube το παραπάνω video 360 μοιρών, από το οποίο βλέπουμε τον Βρετανό καθ’όλη την διάρκεια της προσπάθειας. Η ομάδα ήθελε να πετύχει τη συγκεκριμένη ταχύτητα, αφού την θεωρεί ως το βασικό ορόσημο για την επίτευξη του νέο παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας των 1.000 μιλίων/ώρα (1.610 χλμ/ώρα).

Πλέον, το αυτοκίνητο και η ομάδα έχουν γυρίσει στην βάση τους, στην Αγγλία, καθώς η προσπάθεια για το “σπάσιμο” του ρεκόρ έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020. Να θυμίσω, το όχημα παίρνει κίνηση από τον τζετ κινητήρα Rolls Royce EJ200 που φορά το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon και αποδίδει 90 kN ώσης ή αν προτιμάς περίπου 54.000 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...