H Toyota εξετάζει το πιο γρήγορο και ελαφρύ Yaris GRMN

Σχετικά άρθρα

Μπορεί ακόμα να μην έχουν γίνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του GR Yaris, οι φήμες όμως για μια ακόμα πιο δυνατή και γρήγορη έκδοση του ιαπωνικού supermini είναι ήδη γεγονός. Αυτό εξάγεται από συνέντευξη του Naohiko Saito, επικεφαλής μηχανικός του GR Yaris, σε αυστραλιανό μέσο, καθώς όταν ρωτήθηκε αν η Gazoo Racing εξετάζει την GRMN έκδοση του Yaris, αυτός απάντησε χαρακτηριστικά:

Στο μέλλον, ίσως μπορούμε. Προς το παρόν είναι υπό εξέταση.

Αν το GRMN Yaris γίνει πραγματικότητα, οι μηχανικοί της Gazoo Racing θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, και όχι μόνο στην αύξηση της ιπποδύναμης του κινητήριου συνόλου. Όπως διάβασες, το συνολικό βάρος του GR Yaris έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και ανέρχεται περίπου στα 1.300 κιλά με υγρά (1.197 κιλά στεγνό), καθώς το αυτοκίνητο κάνει χρήση ελαφριών υλικών. Πιο συγκεκριμένα το καπό, οι πόρτες και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι από αλουμίνιο, ενώ η οροφή από carbon.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι η δήλωση του Saito, o οποίος είπε ότι κατά τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του GR Yaris ανέθεσε στην ομάδα του να πραγματοποιήσει μια μελέτη βιωσιμότητας ενός πλήρως carbon σώματος για το GR Yaris. Αυτό, όπως φαίνεται δεν κατέστη εφικτό, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο περιορισμένης παραγωγής GRMN Yaris, αν αυτό δει το πράσινο φως.

Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει και το αυξημένο κόστος παραγωγής και τελικής τιμής. Έτσι, με πλήρως carbon σώμα, ακόμα ελαφρύτερες ζάντες, λεπτότερα κρύσταλλα, αφαίρεση των πίσω θέσεων και του συστήματος κλιματισμού, οι φήμες λένε ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χάσει τουλάχιστον 100 κιλά.

Διάβασε ακόμα

Τoyota: Με 250 άλογα το τετρακίνητο GR Yaris

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ετοιμάζει το GR Starlet

Η Toyota φημολογείται πως αναπτύσσει τη νέα γενιά του Starlet, με το hatchback μοντέλο να βασίζεται στην DNGA πλατφόρμα της Daihatsu και να κυκλοφορεί...