Για μια ακόμη χρονιά η CarMD ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας αξιοπιστίας μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι αξιολογήσεις αξιοπιστίας για τα αυτοκίνητα καταδεικνύουν σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους πελάτες, όταν πρόκειται να βρεθούν στη θέση αγοράς ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πηγή.

1Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα λιγότερα “check engine” προβλήματα

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται για ένατη χρονιά και η Mercedes βρέθηκε στη πρώτη θέση ως η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τα λιγότερα προβλήματα, χωρίς να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία ελέγχου του κινητήρα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Mitsubishi, στην τρίτη η Buick, με τις Ram και Ford να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

2Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής

Όσον αφορά το κόστος επισκευής των ζημιών, η Kia έχει το μικρότερο κόστος επισκευής με μέσο όρο τα 321,43 δολάρια ανά επισκευή, με τις Mazda, Hyundai, Chrysler και Dodge να ακολουθούν.

3Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής


Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής ήταν τα Subaru Outback του 2017 και Toytota Prius του 2016 με μέσο κόστος επισκευής τα 55,92 και 67,71 δολάρια αντίστοιχα.

4Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής ανά κατηγορία

5Τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα “check engine” προβλήματα

Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έρευνα είναι το Honda CR-V του 2017, μετά τα Subaru Outback του 2017 και Lexus NX του 2016 να ακολουθούν, μιας και σε αυτά, είναι λιγότερο πιθανό να ανάψει η ένδειξη check engine στο ταμπλό.

6Τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα προβλήματα ανά κατηγορία

Ενώ το Consumer Reports χρησιμοποιεί τα σχόλια των πελατών που μπορεί να είναι κάπως υποκειμενικά, τα στοιχεία της CarMD είναι, θεωρητικά, πιο αντικειμενικά καθώς η μέτρηση της αξιοπιστίας ενός αυτοκινήτου γίνεται με το Δείκτη Υγείας του οχήματος (Vehicle Health Index). Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιεί δεδομένα που βασίζονται σε προβλήματα που σχετίζονται με τους κωδικούς ελέγχου του κινητήρα, καθώς και το μέσο κόστος για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.

7

Το φετινό Vehicle Health Index παρακολούθησε τη συχνότητα και το κόστος επισκευής των “check engine” προβλημάτων 14,4 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ, το διάστημα μεταξύ 1η Οκτωβρίου 2018 και 30 Σεπτεμβρίου 2019 με έτος κατασκευής μεταξύ 1996 και 2019.