Για μια 10η χρονιά η CarMD ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας αξιοπιστίας μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι αξιολογήσεις αξιοπιστίας για τα αυτοκίνητα καταδεικνύουν σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους πελάτες, όταν πρόκειται να βρεθούν στη θέση αγοράς ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

1Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα λιγότερα “check engine” προβλήματα

2

Η Mitsubishi βρέθηκε στη πρώτη θέση ως η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τα λιγότερα προβλήματα, χωρίς να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία ελέγχου του κινητήρα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz και στη τρίτη η Volkswagen.

3Τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα “check engine” προβλήματα

4

Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έρευνα είναι το Toyota Tacoma του 2018, με το Honda CR-V του 2015 και το Toyota Camry του 2018 να κατακτούν την 2η και 3η θέση. Αυτά ήταν τα αυτοκίνητα στα οποία είναι λιγότερο πιθανό να ανάψει η ένδειξη check engine στο ταμπλό.

5Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής

6

Όσον αφορά το κόστος επισκευής των ζημιών, η Kia έχει το μικρότερο κόστος επισκευής με μέσο όρο τα 322 δολάρια ανά επισκευή, με τις Chrysler και Mazda να ακολουθούν με 333 και 339 δολάρια αντίστοιχα.

7Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής

8

9Τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα “check engine” προβλήματα

10

11Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής ανά κατηγορία

12

Ενώ το Consumer Reports χρησιμοποιεί τα σχόλια των πελατών που μπορεί να είναι κάπως υποκειμενικά, τα στοιχεία της CarMD είναι, θεωρητικά, πιο αντικειμενικά καθώς η μέτρηση της αξιοπιστίας ενός αυτοκινήτου γίνεται με το Δείκτη Υγείας του οχήματος (Vehicle Health Index).

Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιεί δεδομένα που βασίζονται σε προβλήματα που σχετίζονται με τους κωδικούς ελέγχου του κινητήρα, καθώς και το μέσο κόστος για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.

13

Το φετινό Vehicle Health Index παρακολούθησε τη συχνότητα και το κόστος επισκευής των “check engine” προβλημάτων 15,5 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ, το διάστημα μεταξύ 1η Οκτωβρίου 2019 και 30 Σεπτεμβρίου 2019 με έτος κατασκευής μεταξύ 1996 και 2020.