Για ακόμη μια χρονιά, η CarMD δημοσίευσε το ετήσιο Vehicle Health Index που για το 2017 παρακολούθησε τη συχνότητα και το κόστος επισκευής των “check engine” προβλημάτων 4,2 εκατομμυρίων οχημάτων με έτος κατασκευής μεταξύ 1996 και 2017 στις Η.Π.Α.

Για ακόμη μια χρονιά, την πρωτιά πήρε η Hyundai, η οποία είχε το χαμηλότερο κόστος επισκευής ($306), με τις Mazda, Kia, Chrysler, Dodge, Infiniti, Jeep, Chevrolet, Volkswagen και GMC να ακολουθούν.

Ενώ η Hyundai κατέκτησε την κορυφή ως κατασκευαστής, στα μεμονωμένα μοντέλα, τα πράγματα διαφέρουν. Πρώτο είναι το Mazda 5, δεύτερο το Kia Forte και τρίτο το Chevrolet Traverse.

Το καλύτερο που μπορούσε να καταφέρει μοντέλο της Hyundai, ήταν η 6η θέση του Elantra.

Τα δεδομένα της CarMD έδειξαν επίσης πως τα αυτοκίνητα της Acura, της Honda και της Toyota, είναι εκείνα που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να ανάψει το check engine.

Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έρευνα είναι το Honda Civic του 2010, μετά τα Toyota Camry του 2015 και Corolla του 2015 να ακολουθούν, μιας και σε αυτά, είναι λιγότερο πιθανό να ανάψει το check engine.