Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η CarMD ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας αξιοπιστίας μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι αξιολογήσεις αξιοπιστίας για τα αυτοκίνητα καταδεικνύουν σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους πελάτες, όταν πρόκειται να βρεθούν στη θέση αγοράς ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πηγή.

Ενώ το Consumer Reports χρησιμοποιεί τα σχόλια των πελατών που μπορεί να είναι κάπως υποκειμενικά, τα στοιχεία της CarMD είναι, θεωρητικά, πιο αντικειμενικά καθώς η μέτρηση της αξιοπιστίας ενός αυτοκινήτου γίνεται με το Δείκτη Υγείας του οχήματος (Vehicle Health Index). Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιεί δεδομένα που βασίζονται σε προβλήματα που σχετίζονται με τους κωδικούς ελέγχου του κινητήρα, καθώς και το μέσο κόστος για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.

Το φετινό Vehicle Health Index παρακολούθησε τη συχνότητα και το κόστος επισκευής των “check engine” προβλημάτων 5,6 εκατομμυρίων οχημάτων το διάστημα μεταξύ 1η Οκτωβρίου 2017 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 με έτος κατασκευής μεταξύ 1996 και 2018 στις Η.Π.Α.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά και η Toyota βρέθηκε στη πρώτη θέση ως η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τα λιγότερα προβλήματα, χωρίς να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία ελέγχου του κινητήρα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Acura, στην τρίτη η Hyundai, με τις Honda και Mitsubishi να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Όσον αφορά το κόστος επισκευής των ζημιών, η Toyota έχει το πιο ακριβό κόστος επισκευής με μέσο όρο τα 461,76 δολάρια, ενώ φθηνότερη είναι η Mazda με μέσο όρο 285,7 δολάρια ανά επισκευή.

Τα αυτοκίνητα με το μικρότερο κόστος επισκευής ήταν τα Hyundai Tucson και Accent του 2017 με μέσο κόστος επισκευής τα 66,67 και 69,31 δολάρια αντίστοιχα.

Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έρευνα είναι το Audi Q5 του 2016, μετά τα Honda Civic του 2017 και Subaru Crosstrek του 2017 να ακολουθούν, μιας και σε αυτά, είναι λιγότερο πιθανό να ανάψει το check engine.