Ιαπωνία: Ένταλμα σύλληψης και για τη σύζυγο του Carlos Ghosn

Σχετικά άρθρα

Οι εισαγγελικές αρχές του Τόκιο εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης και για τη σύζυγο του Carlos Ghosn, κατηγορώντας την πως ψευδομαρτύρησε σε δικαστήριο του Τόκιο τον περασμένο Απρίλιο. Το ένταλμα σύλληψης κατηγορεί την Carole Ghosn για ψευδείς ισχυρισμούς ότι δεν γνωρίζει ή δεν έχει συναντήσει άτομα συνδεδεμένα με μια εταιρεία που έλαβε πληρωμές από τη Nissan, μέρος της οποίας μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε επιχείρηση που ανήκει στον Ghosn.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Ghosn δήλωσε ότι το εν λόγω ένταλμα για την κυρία Ghosn είναι “αξιολύπητο”, ενώ εκδίδεται μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Carlos Ghosn. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ghosn:

Την προηγούμενη φορά που ο Carlos Ghosn ανακοίνωσε μία συνέντευξη τύπου τον συνέλαβαν εκ νέου. Τώρα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του, όπου προορίζεται να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά και δημόσια, εκδίδουν ένταλμα για τη σύζυγό του. Πρόκειται για ένα αξιολύπητο ένταλμα σύλληψης.

Ο Ghosn κατά την αυριανή συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσει στοιχεία και έγγραφα που σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν πως οι κατηγορίες που του προσάπτουν ήταν ένα υποστηριζόμενο από την ιαπωνική κυβέρνηση πραξικόπημα για να “τον πετάξουν έξω από την Nissan”, ενώ παράλληλα θα κατονομάσει και εκείνους που θεωρεί υπεύθυνους για όσα συνέβησαν.

Ο Ghosn από την αρχή υποστηρίζει την αθωότητά του, λέγοντας πως η Nissan και η Ιαπωνική κυβέρνηση τον “έφαγαν”, ώστε να μην γίνει η συγχώνευση της Nissan με την Renault, που ο ίδιος επιθυμούσε, κατηγορώντας στελέχη της Nissan για συνέργεια με Ιάπωνες εισαγγελείς και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Η νομική ομάδα του Ghosn στην Ιαπωνία έχει δηλώσει στο παρελθόν πως οι εισαγγελείς παρακράτησαν στοιχεία, επικαλούμενοι ανησυχίες που διατυπώθηκαν από τη Nissan ότι περιελάμβαναν ευαίσθητες πληροφορίες για εγχειρήματα και υπαλλήλους.

Στη σύζυγο του Ghosn είχε απαγορευτεί να τον συναντήσει ενόσω εκείνος ήταν εκτός φυλακής με εγγύηση, προκειμένου να μην τον βοηθήσει να διαφύγει από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, η Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδιώκει ακόμα νομικές ενέργειες εναντίον του Ghosn, παρά τη φυγή του στον Λίβανο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Ghosn ενεπλάκη σε σοβαρή κακοδιαχείριση κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του στη συμμαχία Nissan-Renault-Mitsubishi.

Ο Yoshihide Suga, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι ενημέρωσε τον Λίβανο πως ο Ghosh εγκατέλειψε παράνομα την Ιαπωνία και είπε ότι το Τόκιο έχει ζητήσει βοήθεια από τον Λίβανο, αν και αρνήθηκε να πει τι ακριβώς βοήθεια ζήτησε η Ιαπωνία από τον Λίβανο. Η Ιαπωνία “θα κάνει ότι μπορεί” προκειμένου ο Λίβανος να εκδόσει τον Carlos Ghosn, αλλά οι δύο χώρες δεν έχουν συμφωνία έκδοσης και έτσι ο Ghosh θεωρείται απίθανο πως θα επιστρέψει στην Ιαπωνία προκειμένου να δικαστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...