Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo έχουν διανύσει περισσότερα από 32 εκατ. χλμ

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, τα αυτόνομα αυτοκίνητα της έχουν διανύσει συνολικά περισσότερα από 20 εκατομμύρια μίλια (32,2 εκατ. χλμ) σε δημόσιους δρόμους. Το εντυπωσιακό, όμως, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ορόσημο, αλλά ο ρυθμός.

Συγκεκριμένα, παρόλο που η εταιρεία χρειάστηκε 18 μήνες για να φτάσει το ένα εκατομμύριο μίλια, έπειτα χρειάστηκε 14 μήνες για να φτάσει τα δύο εκατομμύρια μίλια, και 8 μήνες για να φτάσει τα τρία. Για να κάνει τα 8 εκατ. μίλια, χρειάστηκαν να περάσουν μόλις 8 μήνες από τότε που ανακοίνωσε πως συμπλήρωσε τα 4 εκατ. μίλια. Από τα 8 στα 10 εκατ. μίλια, η Waymo χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3 μήνες, ενώ από τα 10 στα 20 εκατ., η εταιρία χρειάστηκε 15 μήνες.

Τα αυτόνομα, παρότι βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους, περιορίζονται σε 25 πόλεις της περιοχής Bay Area της Καλιφόρνιας και γύρω από το Φοίνιξ της Αριζόνα, ενώ κάποιες δοκιμές έχουν γίνει στο Austin του Τέξας και στο Kirkland της Ουάσιγκτον.

Η Waymo είχε βελτιώσει κατά πολύ την αυτόνομη τεχνολογία της. Εκτός από την οδήγηση στον έξω κόσμο, η εταιρεία έχει δοκιμάσει τα συστήματά της σε για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μίλια σε προσομοιωτή, τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ παράλληλα η δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων επιτρέπει τη δοκιμή ακραίων σεναρίων που είναι δυνητικά επικίνδυνα στην πραγματική ζωή, τονίζει ο John Krafcik, CEO της Waymo.

Η Waymo, που θεωρείται ηγέτης στον παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, έχει προσφέρει ήδη 100.000 διαδρομές μέσω των αυτόνομων ταξί της χωρίς οδηγό. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ταξί, Waymo One, λαμβάνει χώρα στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr