Επίσημο: Honda S2000 20th Anniversary Prototype

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε υποσχεθεί, η Honda παρουσίασε στο περίπτερο της στην έκθεση βελτιωμένων Tokyo Auto Salon, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Τόκιο, το S2000 20th Anniversary Prototype. Αυτό πρόκειται για ένα show car, όπου το Honda Access -το τμήμα των επίσημων αξεσουάρ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας- μας δείχνει τα νέα εξαρτήματα που έχει ετοιμάσει για το θρυλικό αυτοκίνητο.

Όπως ξέρεις, το S2000 είναι ένα από τα πιο “άγρια” μοντέλα που κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρία, το οποίο παρουσιάστηκε το 1999 και είχε ένα κύκλο ζωής 10 χρόνων. Παρότι, όμως, έχουν περάσει 10 χρόνια από τη στιγμή που μπήκε τέλος στην παραγωγή του, το ιαπωνικό roadster εξακολουθεί να εντυπωσιάζει οδηγούς, και μη. Για το λόγο αυτό, τo Honda Access με την παρουσίαση του πρωτοτύπου γιορτάζει τα 20 χρόνια από την στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε το θρυλικό roadster.

Το S2000 20th Anniversary Prototype βασίζεται στο pre-facelift μοντέλο (AP1) και διαθέτει ένα νέο εμπρός προφυλακτήρα με μια μεγαλύτερη και πιο άγρια μάσκα, πλαϊνές ποδιές, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, ενώ σε μαύρο χρώμα είναι βαμμένο το πλαίσιο στο παρμπρίζ, οι καθρέφτες, η πίσω αεροτομή και οι ζάντες, με τις τελευταίες να είναι οι Yokohama Advan Racing RZ II.

Στο εσωτερικό, το S2000 διαθέτει δύο κόκκινα bucket καθίσματα, κόκκινες μοκέτες, ένα τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, με την σημαντική διαφορά να είναι η ενσωμάτωση μια μεγάλης οθόνης αφής της Panasonic στην κεντρική κονσόλα.

Τέλος, η Honda έκανε γνωστό ότι πατάει σε αναβαθμισμένη ανάρτηση, ενώ μηχανικά δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις στον κινητήρα του S2000. Έτσι, κάτω από το καπό υπάρχει ο 2,0-λιτρος (F20C) ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 240 ίππων, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Όλα τα εξαρτήματα που φοράει το S2000 20th Anniversary Prototype θα γίνουν διαθέσιμα στους ιδιοκτήτες των S2000 από την Honda Access.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...