Σε ενδεχόμενο ταξίδι σου στο Λονδίνο είναι πολύ πιθανό να δεις μπροστά σού ή/και να μπεις σε ένα από τα νέα ταξί που κυκλοφορούν εκεί από το 2018. Υπεύθυνη για αυτά είναι η London Taxi Company (LTC), η οποία μετά την εξαγορά της από την κινέζικη Geely μετονομάστηκε σε London EV Company (LEVC).

Το TX eCity, όπως ονομάζεται το νέο plug-in υβριδικό ταξί του Λονδίνου έχει πάρει, όμως, έγκριση για χρήση και στους δρόμους του Παρισιού, ενώ λίγα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Αμβούργο και στο Όσλο.

Η LEVC, όμως, ανακοίνωσε σήμερα ότι το ταξί της είναι πλέον διαθέσιμο και στην αγορά της Ιαπωνίας. Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν σε μια ειδική εκδήλωση στο Τόκιο, με το TX eCity να έχει αυτονομία 643 χλμ, εκ των οποίων τα 130 χλμ. να είναι με μηδενικούς ρύπους, καθώς μπορεί να τα διανύσει αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ διαθέτει και τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν 240.000 οχήματα ταξί, με τα 50.000 εξ’αυτών να έχουν έδρα το Τόκιο. Οι παραγγελίες για το TX eCity στην Ιαπωνία θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η παραγωγή του γίνεται στο Coventry της Αγγλίας, με την LEVC να έχει πουλήσει από τον Ιανουάριο του 2018 περίπου 3.800 ταξί.