Οι Ιάπωνες λατρεύουν τα kei cars γι’αυτό και τα συγκεκριμένα μοντέλα πωλούνται αποκλειστικά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Έτσι δεν πρέπει να σου προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως το Honda N-Box ήταν το best-seller μοντέλο στην Ιαπωνία το 2019, όπου κατάφερε να σημειώσει 253.500 πωλήσεις.

Τo N-Box προσφέρεται στην αγορά της Ιαπωνίας από το 2011 και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει δύο γενιές του, που έχουν σημειώσει περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις. Η πιο πρόσφατη παρουσιάστηκε το 2017 και είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις, τις N-Box, N-Box Slash και N-Box Custom.

Κίνηση παίρνει από τον γνωστό βενζινοκινητήρα 660 κ.εκ, διαθέσιμος τόσο ατμοσφαιρικός όσο και με turbo, που συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη κίνηση είτε στον μπροστά άξονα, είτε σε όλους τους τροχούς. Η απόδοσή του φτάνει έως τα 64 άλογα.

Προσφέρεται σε εννέα εξωτερικά χρώματα, τέσσερις δίχρωμες αποχρώσεις, με την έκδοση Custom να προσφέρεται με επιπλέον 7 χρώματα και 5 δίχρωμες αποχρώσεις, ενώ η έκδοση Splash προσφέρεται σε 16 εξωτερικά χρώματα και 6 διαφορετικές επενδύσεις στο εσωτερικό. Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας διαθέτει ενεργό cruise control, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας, σύστημα ειδοποίησης διασταυρώσεων, σύστημα αυτόματης πέδησης και άλλα, όλα μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Εκτός από το N-Box η Honda προσφέρει επίσης τα kei cars N-One, N-WGN και S660. Τα kei cars πρωτοκυκοφόρησαν στην αγορά της Ιαπωνίας το 1949 και σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς της Χώρας, αυτά πρέπει να φορούν κινητήρες χωρητικότητας έως 660 κ.εκ, απόδοσης έως 64 ίππων, ενώ πρέπει να έχουν μήκος έως 3,4 μέτρα και πλάτος έως 1,48 μέτρα. Το N-Box ξεκινά από τις 11.600 ευρώ στην Ιαπωνία.