O Alonso έφερε δύο τούμπες με το Toyota Hilux στο Dakar, αλλά συνέχισε ακάθεκτος

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε στην 9η από τις 12 ημέρες του πρώτου Dakar στη Μέση Ανατολή και η πρώτη συμμετοχή του Fernando Alonso στον πιο δύσκολο αγώνα rally αντοχής μόνο επιτυχημένη μπορεί να κριθεί, παρά το σημερινό του λάθος. Μέχρι χθες το βράδυ, ο 38χρονος Ισπανός είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στην 10η θέση της γενικής κατάταξης, με το καλύτερο του αποτέλεσμα να ήταν η 2η θέση στην 8η ειδική διαδρομή, μήκους 716 χιλιομέτρων.

https://youtu.be/kM_O0H6bCrU

Σήμερα, όμως, στην 10η ειδική μήκους 608 χλμ., ο Alonso τούμπαρε δύο φορές το Toyota Hilux του και αρχικά φάνηκε ότι το πλήρωμα θα χρειαζόταν εξωτερική βοήθεια για να συνεχίσει. Αντ’αυτού, αφαίρεσαν το παρμπρίζ και ο Ισπανός μαζί με τον πλοηγό του, Marc Coma, συνέχισαν ακάθεκτοι.

Το αγωνιστικό, όμως, είχε πάθει ζημιά και στην ανάρτηση, με αποτέλεσμα να ο Ισπανός να μην πηγαίνει “τέρμα γκάζι”, κοστίζοντας στο πλήρωμα μια καθυστέρηση 1 ώρας και 8 λεπτών. Έτσι, έχασαν σημαντικό έδαφος στην γενική κατάταξη, καθώς έπεσαν στην 14η θέση.

Αυτή τη στιγμή, μετά την 10η ειδική, ο Carlos Sainz Sr. βρίσκεται επικεφαλής της γενικής κατάταξης οδηγώντας αλάνθαστα και απροβλημάτιστα το Mini JCW. Ο Ισπανός απολαμβάνει μια διαφορά ασφαλείας 18 λεπτών και 10 δευτ. από τον δεύτερο Nasser Al-Attiyah, ο οποίος οδηγεί ένα Toyota Hilux, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Stephane Peterhansel με το δεύτερο Mini.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...