Χωρίς καμία αμφιβολία, εάν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που έχει σημαδευτεί περισσότερο τους αγώνες rally της δεκαετίας του 1980, αυτό είναι η Lancia Delta HF Integrale, όντας ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα που έχει βγάλει η Ιταλία.

1

Η Delta HF Integrale Evo I είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της αυτοκίνησης για ορισμένους, αποτελεί ποθητό εργαλείο, ενώ χρίζει εκτίμησης και σεβασμού ακόμα και από τους μη οπαδούς της Lancia.

2

Μια τέτοια αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με την συγκεκριμένη να είχε δοθεί ως δώρο στον Ολυμπιονίκη Alberto Tomba από την οικογένεια Agnelli. Ο 53χρονος σήμερα Tomba έχει στην κατοχή του τρία χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Calgary του Καναδά (1988), στο Albertville της Γαλλίας (1992) και στο Lillehammer της Νορβηγίας (1994).

3

Ο Ιταλός σκιέρ παρέλαβε την συγκεκριμένη Lancia Delta Integrale HF Integrale Evoluzione το 1992 και είναι ένας από τους περίπου 30 αθλητές και VIPs που δέχτηκε μια Integrale ως δώρο από τον Agnelli. Στα 28 χρόνια που βρίσκεται στην κυκλοφορία, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 12.481 χλμ., γι’αυτό και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, με τον 2,0-λιτρο 16βάλβιδο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα να αποδίδει 210 άλογα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

4

Ο Tomba είχε τοποθετήσει μερικά μέρη από την Delta HF Integrale Evoluzione 2, όπως την κόκκινη κυλινδροκεφαλή και τα καθίσματα της Sabelt. Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s αύριο στην Αριζόνα των Η.Π.Α., με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από τα 150.000 έως τα 180.000 δολάρια.