Στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο η Ford θα παρουσιάσει το νέο Bronco, ενώ η Volkswagen θα από την μεριά της θα μας δείξει το ID.4. Το Bronco θα προσφέρεται σε δίπορτη και τετράπορτη έκδοση και αντλεί ρετρό στοιχεία από το Bronco πρώτης γενιάς έχοντας ορθογώνια μάσκα και στρόγγυλους προβολείς, όπως έχουμε δει και από τις φωτογραφίες του που έχουν διαρρεύσει πριν μερικούς μήνες.

Το μοντέλο θα ανταγωνίζεται το Jeep Wrangler, θα διαθέτει αφαιρούμενο hardtop και αφαιρούμενες πόρτες. Το Bronco θα βασίζεται σε ένα body-on-frame πλαίσιο και μηχανικά φορά τον V6 2,7-λίτρων EcoBoost κινητήρα, προερχόμενος από το Fusion Sport, απόδοσης 325 ίππων, ενώ στις σκέψεις της Μπλε Οβάλ εταιρίας βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση.

Το ID.4 βασίζεται στο ID. Crozz concept που έδειξε η Volkswagen στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2017, με το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID να έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από το ID.3. Θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με το SUV να είναι το δεύτερο από τα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα βγάλει στην αγορά η VW.

Θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε ενήλικες στο εσωτερικό του και αναμένεται να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την συνολική απόδοση να είναι κοντά στα 300 άλογα. Το μοντέλο θα έχει παρόμοια τιμή με αυτή του Tiguan, με την Volkswagen να ετοιμάζει και ένα ηλεκτρικό SUV με coupe σχεδίαση, που θα ονομαστεί ID.5