Σε λιγότερο από 35 ημέρες, η Audi θα παρουσιάσει την τέταρτη γενιά του Α3, καθώς στην έκθεση της Γενεύης θα γίνουν τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της hatchback έκδοσης νέου γερμανικού μοντέλου. Σήμερα, όμως, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του S3, το οποίο αναμένεται να φορά τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα, απόδοσης κοντά στα 330 άλογα.

Το νέο A3 θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας του VW Group, η οποία θα είναι ελαφρύτερη, πιο άκαμπτη και θα προσφέρει καλύτερο NVH. Το μοντέλο θα προσφέρεται συνολικά σε 7 διαφορετικές εκδόσεις, και αρχικά θα γίνουν διαθέσιμες η πεντάπορτη hatchback και η τετράπορτη σεντάν, ενώ μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί τόσο η crossover-allroad έκδοση του, όσο και η Liftback Coupe. Το A3 crossover θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q3 και Q5 και δεν θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης. Το νέο A3 δεν θα προσφέρεται ούτε σε τρίπορτη, αλλά ούτε και σε cabrio έκδοση.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ανάμεσά τους ο ήπιος υβριδικός 1.500αρης TFSI, ο ήπιος υβριδικός 2,0-λιτρος TFSI, ο 2,0-λιτρος TDI που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 115 και 150 άλογα και να εξοπλίζεται με σύστημα διπλού (twin dosing) ψεκασμού AdBlue για την μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx. Επίσης θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. Τέλος θα συναντάμε και μια αμιγώς ηλεκτρική e-tron έκδοση.

To RS3 θα φορά τον 2,5-λιτρο TFSI απόδοσης 410 ίππων, και μαζί με το S3 θα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα τετρακίνησης της Audi, ενώ το RS3 θα υποστηρίζει και “drift mode”, δηλαδή θα μπορεί να στείλει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.