Με τα στελέχη της Mazda να δηλώνουν συνεχώς πως θέλουν να βγάλουν στην αγορά ένα νέο σπορ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα, ο Enoch Gabriel Gonzales δημιούργησε αυτές τις renderings φωτογραφίες που μας δείχνουν το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο RX-7. Ο σχεδιασμός του μοντέλου αντλεί στοιχεία τόσο από την δεύτερη γενιά του RX-7, όσο και από το RX-Vision Concept που παρουσίασε η Mazda πίσω το 2015.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ikuo Maeda, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Mazda είχε δηλώσει:

Είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από αυτό το όνειρο. Καταλαβαίνω πως το ρολόι χτυπάει και το περιβάλλον αλλάζει. Πρέπει να δούμε εάν το μελλοντικό περιβάλλον μπορεί να υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες ένα σπορ μοντέλο. Έτσι καταλαβαίνουμε πως μαχόμαστε με τον χρόνο.

1

Μεταφράζοντας τις δηλώσεις του Maeda, η Mazda θέλει ένα σπορ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει την απόφαση να το περάσει στη παραγωγή, ενώ οι ολοένα αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του ονόματος RX στη γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρίας, αφού πρέπει να δημιουργήσει έναν περιστροφικό κινητήρα που θα μπορεί να πληροί τις νέες, αυστηρές νόρμες εκπομπών ρύπων.

Ο Maeda ξεκαθάρισε πως η Mazda δεν αυτήν την στιγμή δεν έχει στα σχέδιά της να να κατασκευάσει το νέο RX μοντέλο σε συνεργασία με κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως τα Toyota GT86/Subaru BRZ και BMW Z4/Toyota Supra.

2Διάβασε επίσης

Η Mazda κατοχύρωσε πατέντες νέου turbo περιστροφικού κινητήρα

Η Mazda πριν από μερικούς μήνες κατέθεσε μια σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μεταξύ των οποίων και το πως μπορεί να κάνει τον περιστροφικό κινητήρα πιο βιώσιμο στον σύγχρονο κόσμο. Ανάμεσα στις πατέντες συναντάμε υλοποιήσεις που υπόσχονται αύξηση της αποδοτικότητας, βελτίωση της απόδοσης χωρίς την αύξηση της αντίστασης του ρότορα, μια νέα πλευρική θύρα εξαγωγής, αλλά και μια μέθοδο απομάκρυνσης της αιθάλης και του νερού από τον θάλαμο του ρότορα. Επίσης η Mazda κατοχύρωσε και μια διαφορετική μέθοδο turbo, όπως και μια μέθοδο στην οποία η ανακύκλωση των καυσαερίων μπορεί να εισαχθεί σωστά σε κάθε κύλινδρο ή ρότορα.

3Διάβασε ακόμη

Η Mazda πατεντάρει space frame πλαίσιο και διπλά ψαλίδια για το νέο RX-9

Επίσης έχει κατοχυρώσει σχέδια για ένα νέου τύπου space frame πλαισίου με διπλά εμπρός ψαλίδια, μέρη φτιαγμένα από carbon και αλουμίνιο, ενώ ο κινητήρας φαίνεται να τοποθετείται πίσω από τον εμπρός άξονα. Εν ολίγοις, η Mazda μας δείχνει πως θα “κουμπώνουν” οι βάσεις της ανάρτησης με το πλαίσιο, πιθανότατα στο πολυαναμενόμενο RX-9, ή όπως ονομαστεί. Επίσης έχει πάει τους τελευταίους μήνες, δύο φορές μουλάρια του RX-8 στο Nurburgring για δοκιμές.

4

Το περασμένο καλοκαίρι ο Akira Marumoto, CEO και πρόεδρος της Mazda, είχε πει πως πως ένα σπορ μοντέλο που θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του RX-8 είναι όνειρο για κάθε άνθρωπο της ιαπωνικής εταιρίας, αλλά για την ώρα θα παραμείνει όνειρο λόγω budget. Όπως είπε:

Μέσα στην Mazda όλοι έχουμε το όνειρο να δούμε μια μέρα ένα όχημα που τροφοδοτείται από έναν περιστρεφόμενο κινητήρα. Ωστόσο δεν είμαστε σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου μπορούμε να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα με περιστροφικούς κινητήρες.

Ένα από τα καθήκοντά μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Φυσικά, αυτό είναι κάτι ακραίο. Για την ώρα ένα τέτοιο μοντέλο δεν βρίσκεται στο χρονοδιάγραμμά μας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της εταιρίας η έκδοση παραγωγής του πανέμορφου RX Vision Coupe concept, ούτε κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, μιας και ο ίδιος “προτιμά την μυρωδιά της βενζίνης”. Σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωσε πως δεν θα δεσμευτεί πως η Mazda δεν θα κατασκευάσει ποτέ ένα νέο RX μοντέλο, μιας αν υπάρξουν τα απαιτούμενα κεφάλαια που χρειάζονται για την ανάπτυξη και τη κατασκευή του μοντέλου, τότε η Mazda θα προσπαθήσει να το περάσει στη παραγωγή.