Η UPS (United Parcel Service) ανακοίνωσε πως έχει παραγγείλει 10.000 ηλεκτρικά βαν της Arrival. Η βρετανική startup εταιρία που πρόσφαταη Hyundai και η Kia επένδυσαν σε αυτή 100 εκατ. ευρώ, ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα απασχολεί 800 υπαλλήλους σε 5 χώρες.

Έχει έδρα στο Λονδίνο, διαθέτει εργοστάσιο στο Banbury και στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει “μικρο-εργοστάσια” κοντά σε μεγάλες αγορές όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Επίσης διαθέτει γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γερμανία, στη Σιγκαπούρη και στη Ρωσία.

Το πρώτο όχημά της είναι ένα ηλεκτρικό βαν, το οποίο έχει κόστος παρόμοιο με εκείνο ενός βαν που κινείται με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου. Το βαν είναι σχεδιασμένο για αστικές μεταφορές και παραδόσεις και διαθέτει αυτονομία 480 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Τα βανάκια της UPS θα κυκλοφορήσουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι παραδόσεις τους θα ξεκινήσουν εντός του έτους και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2024. Η UPS τονίζει πως θα αγοράσει και άλλα τέτοια βανάκια στο μέλλον, ενώ επένδυσε και ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Arrival, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει το ύψος της επένδυσης.