Ο Elon Musk κέρδισε σε έναν μήνα 16 δισ. δολάρια λόγω της αύξησης της τιμής της μετοχής της Tesla

Σχετικά άρθρα

H μετοχή της Tesla ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ανοδική πορεία και χθες έφτασε μέχρι και στα 967 δολάρια. Ο Elon Musk μπορεί να μην πληρώνεται με μισθό και με bonus από την Tesla, αλλά κατέχει το 20% των μετοχών της, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

Μάλιστα ο Musk από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει 16 δισ. δολάρια λόγω της αύξησης της τιμής της μετοχής της Tesla, με το αφεντικό της εταιρίας να κατέχει μετοχές της αξίας 30 δισ. δολαρίων.

O στόχος του Musk είναι να κάνει την Tesla να έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 650 δισ. δολαρίων κάτι που θα τον κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ο Musk διαθέτει επί του παρόντος περίπου 34 εκατομμύρια μετοχές της Tesla και αν καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, τότε θα αγοράσει επιπλέον 20,3 εκατομμύρια μετοχές.

Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ως φούσκα την μετοχή της Tesla, ενώ άλλοι την υπερασπίζονται, λέγοντας πως ο κόσμος επενδύει στην Tesla, μιας και θεωρείται ο ηγέτης στη κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, εν μέσω μιας αναμενόμενης παγκόσμιας μετάβασης από τα οχήματα με κινητήρες με εσωτερικής καύσης, στα οχήματα με μπαταρίες.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Musk έγραψε στο Twitter που είναι πολύ πιθανό η Tesla να κατασκευάσει στο Τέξας, ένα ακόμη Gigafactory, το δεύτερο στις ΗΠΑ. Η είδηση περί κατασκευής δεύτερου Gigafactory εργοστασίου στις ΗΠΑ ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον Donald Trump.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...