Στα τέλη του προηγούμενου έτους η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως περισσότερα από 550.000 οχήματα των Chevrolet Silverado 1500, Cadillac CT6, και GMC Sierra 1500 εξαιτίας ενός πιθανού προβλήματος στο λογισμικό που σχετίζεται με τις ειδοποιήσεις του συστήματος πέδησης.

Σε δοκιμές, η General Motors ανακάλυψε ότι το διαγνωστικό σύστημα των οχημάτων δεν θα ανάψει το προειδοποιητικό σύμβολο στον πίνακα οργάνων σε περίπτωση προβλήματος, και θα απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας και το ABS.

Η GM προχώρησε την εγκατάσταση νέου λογισμικού στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των φρένων (EBCM), που έλυνε το παραπάνω πρόβλημα, αλλά τελικά δημιούργησε άλλα προβλήματα, αφού το νέο λογισμικό επηρεάζει την λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης OnStar και την επικοινωνία των συστημάτων πέδησης. Αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αποτυχία του συστήματος πέδησης.

Ήδη η GM έχει δεχτεί περισσότερες από 1.700 διαμαρτυρίες ιδιοκτητών που είδαν να εμφανίζονται προβλήματα στα αυτοκίνητά τους μετά την αναβάθμιση του λογισμικού. Γι’αυτό και η GM ανακαλεί 128.519 αυτοκίνητα που είχε ήδη ανακαλέσει και στα οποία είχε εγκαταστήσει το νέο, προβληματικό όπως αποδείχτηκε, λογισμικό. Το πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση νέου λογισμικού στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των φρένων (EBCM).