Επίσημο: AlphaTauri ATO1

Σχετικά άρθρα

Σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Red Bull Hangar-7 στο Salzburg της Αυστρίας, που συνδυάστηκε με την επίδειξη μόδας της κολεξιόν άνοιξης/καλοκαιριού 2020, η Scuderia AlphaTauri μόλις παρουσίασε το πρώτο μονοθέσιο της για το πρωτάθλημα της Formula 1. Αυτό ονομάζεται ATO1, καθώς όπως ξέρεις, η Scuderia Toro Rosso άλλαξε όνομα, και από το 2020 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της F1 ως AlphaTauri.

Αυτό είναι το όνομα της εταιρίας ρούχων του Dietrich Mateschitz, του αφεντικού της μητρικής Red Bull, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και πουλά ρούχα σε αρκετά τσουχτερές τιμές. Η AlphaTauri έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει το οδηγικό δίδυμο που είχε η Toro Rosso το 2019, και για το 2020, κάτι που σημαίνει ότι ο Daniil Kvyat και ο Pierre Gasly θα συνεχίσουν να τρέχουν με τα νέα χρώματα της ιταλικής ομάδας και φέτος.

Το 2020 σηματοδοτεί την πέμπτη σεζόν στην οποία ο Daniil Kvyat θα είναι οδηγός της ομάδας, με τον Ρώσο να αναφέρει ότι πέρσι ένιωσε πολύ άνετα στην ομάδα με έδρα την Faenza. Οι δύο οδηγοί θα βρεθούν αύριο το πρωί στην πίστα του Misano της Ιταλίας για να κάνουν το shakedown του μονοθέσιου, και την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν το παρόν στην πίστα της Βαρκελώνης για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές.

Αυτή τη χρονιά η AlphaTauri θέλει να αξιοποιήσει την περσινή της πορεία, η οποία ήταν η πιο επιτυχημένη σεζόν της Toro Rosso στην ιστορία της, καθώς τόσο ο Kvyat στην Γερμανία, όσο και ο Gasly στην Βραζιλία κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Αυτή ήταν η πρώτη σεζόν που ανέβηκε ένας οδηγός της Toro Rosso περισσότερες από μία φορές στο podium. Ως αποτέλεσμα, η μικρή ιταλική ομάδα κατέλαβε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, που ισοδυναμούσε με το καλύτερο τερματισμό από το 2008.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...