H Yamaha δοκιμάζει ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 270 ίππων σε μια Alfa Romeo 4C

Σχετικά άρθρα

Η Yamaha έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης, είτε για μηχανές είτε για αυτοκίνητα. Μετά την ανακοίνωση της απόφαση της -πριν 4 μήνες- να μην κατασκευάσει αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον, φαίνεται ότι έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη μιας οικογένειας ηλεκτροκινητήρων, που θα έχουν απόδοση από 35 kW έως 200 kW (47 μέχρι 270 ίππους).

Αυτοί θα μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε μοτοσυκλέτες και είναι τεχνολογίας μόνιμου μαγνήτη. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι οι συμπαγείς διαστάσεις τους που θα τους επιτρέπει να τοποθετηθούν σε διάφορα οχήματα.

Η ελάχιστη απόδοση των 47 ίππων του κινητήρα της Yamaha δεν είναι τυχαία, καθώς με την τοποθέτηση του σε δίκυκλο αυτό μπορεί να οδηγηθεί και από αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A2, το οποίο θέτει ως μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ αυτό το νούμερο.

Για την εξέλιξη του κινητήρα για χρήση σε αυτοκίνητο, η Yamaha τον τοποθέτησαν σε μια Alfa Romeo 4C, με το ηλεκτρικό μοτέρ να φέρει σύστημα ψύξης λαδιού ή νερού, ανάλογα με τις προδιαγραφές που ζητά ο ενδιαφερόμενος.

Η εταιρία των τριών διαπασών αναφέρει ότι δέχεται ήδη παραγγελίες για τον ηλεκτροκινητήρα της, ενώ κάνει λόγο για μικρό χρόνο παράδοσης.

Διάβασε ακόμα

Πωλείται ένα από τα τρία Yamaha OX99-11 για 1,3 εκατ. δολάρια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...