Η Yamaha δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η Yamaha ανακοίνωσε σήμερα από την έκθεση του Τόκιο, όπου δίνει το παρόν παρουσιάζοντας τις νέες της μοτοσυκλέτες, πως δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον, μιας και όπως είπε, δεν βλέπεις τις ευκαιρίες εκείνες που θα τις επιτρέψουν να κερδίσει χρήματα πουλώντας μικρά σπορ αυτοκίνητα, κρίνοντας πως η σημερινή αγορά δεν είναι ευνοϊκή για αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου.

Ο Naoto Horie, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Τα αυτοκίνητα δεν περιλαμβάνονται πλέον στα μακροπρόθεσμα σχέδια μας. Αυτή είναι μια απόφαση του προέδρου Hidaka για το προσεχές μέλλον, καθώς δεν μπορούσαμε να δούμε έναν τρόπο να αναπτύξουμε ένα αυτοκίνητο που θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι πολύ ισχυρός. Ειδικότερα, παρότι μας αρέσουν τα σπορ αυτοκίνητα, η αγορά τους σήμερα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και δεν βλέπουμε άλλες ευκαιρίες.

Η Yamaha πριν από τέσσερα χρόνια, στην ίδια έκθεση είχε παρουσιάσει το Sports Ride concept, ενώ το 2017, στην ίδια πάλι έκθεση, είχε παρουσιάσει το Cross Hub, ένα πρωτότυπο pickup.

Η εταιρία βοήθησε την Toyota να αναπτύξει το θρυλικό 2000GT, ενώ ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή και των 351 2000GT που κατασκευάστηκαν από το 1976 έως το 1970. Πιο πρόσφατα κατασκεύασε τον V8 4,4-λίτρων κινητήρα που φορούσαν ορισμένα μοντέλα της Volvo μεταξύ 2005 και 2011, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γενιάς του XC90 και της δεύτερης γενιάς του S80.

Διάβασε επίσης

9 «γαζωτές» powered by Yamaha, για τα αυτιά σου μόνο

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...