Επίσημο: Peugeot Landtrek. Το νέο pickup 1 τόνου

Σχετικά άρθρα

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η PSA Peugeot Citroen είχε ανακοινώσει τη σύναξη συνεργασίας με την κινέζικη Changan Automobile, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, στο εργοστάσιο της Changan στη πόλη Ντίγκζου της Κίνας.

Σήμερα η Peugeot παρουσιάζει το νέο pickup της 1 τόνου, που το έχει ονομάσει Landtrek και φωτογραφίες του είχαν διαρρεύσει έναν χρόνο πριν. Το Landtrek δεν θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης, με την γαλλική εταιρία να το προσφέρει αρχικά στις αγορές της υποσαχάριας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Αποτελεί αδερφή έκδοση του Changan Kaicheng F70 που παρουσιάστηκε σχεδόν έναν χρόνο πριν και προσφέρεται με μονή καμπίνα, με διπλή καμπίνα και ως chassis cab. Θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις, οι Workhorse και Multipurpose, με το pickup να έχει μήκος 5,39 μέτρων, στη μονοκάμπινη έκδοση και 5,33 μέτρα στη διπλοκάμπινη. Το πλάτος του φτάνει τα 1,92 μέτρα, η απόσταση από το έδαφος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 23,5 εκατοστά, έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1,2 τόνους και ικανότητα ρυμούλκησης 3 τόνων.

Κίνηση παίρνει από έναν 2,4-λίτρων κινητήρα βενζίνης απόδοσης 210 ίππων με 320 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο με την κίνηση να στέλνεται είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς. Το βενζινοκίνητο διπλοκάμπινο 4×4 Landtrek με το αυτόματο κιβώτιο, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 177 χλμ/ώρα.

Διαθέσιμος είναι και ένας 1.90άρης diesel κινητήρας 150 ίππων με 350 Nm ροπής που συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και αυτός προσφέρεται σε 4×2 και 4×4 εκδόσεις.

Το βάρος του Peugeot Landtrek ανέρχεται στα 1.950 κιλά στη διπλοκάμπινη 4×2 πισωκίνητη έκδοση, με την τετρακίνητη με το χειροκίνητο κιβώτιο να ζυγίζει 2.030 κιλά, ενώ η διπλοκάμπινη 4×4 έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ζυγίζει 30 κιλά περισσότερο, 2.060 κιλά.

Στο εσωτερικό συναντάμε παρόμοιο τιμόνι με αυτό του 3008, όπως και την 10″ οθόνη αφής του 508. Υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε δύο ξεχωριστά μπροστινά καθίσματα, ή ένα ενιαίο τριθέσιο κάθισμα, με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να αναδιπλωθούν και να μπορούν να μεταφέρουν βάρος έως 100 κιλά. Στο εσωτερικό του μοντέλου υπάρχουν επίσης αποθηκευτικοί χώροι 25 λίτρων.

Στον εξοπλισμό του Landtrek συναντάμε μεταξύ άλλων διζωνικό κλιματισμό, LED φωτιστικά σώματα, τέσσερις κάμερες, hill descent control, έξι αερόσακους, ESP, και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr