Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η PSA Peugeot Citroen είχε ανακοινώσει τη σύναξη συνεργασίας με την κινέζικη Changan Automobile, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, στο εργοστάσιο της Changan στη πόλη Ντίγκζου της Κίνας.

Σήμερα η Peugeot παρουσιάζει το νέο pickup της 1 τόνου, που το έχει ονομάσει Landtrek και φωτογραφίες του είχαν διαρρεύσει έναν χρόνο πριν. Το Landtrek δεν θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης, με την γαλλική εταιρία να το προσφέρει αρχικά στις αγορές της υποσαχάριας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Αποτελεί αδερφή έκδοση του Changan Kaicheng F70 που παρουσιάστηκε σχεδόν έναν χρόνο πριν και προσφέρεται με μονή καμπίνα, με διπλή καμπίνα και ως chassis cab. Θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις, οι Workhorse και Multipurpose, με το pickup να έχει μήκος 5,39 μέτρων, στη μονοκάμπινη έκδοση και 5,33 μέτρα στη διπλοκάμπινη. Το πλάτος του φτάνει τα 1,92 μέτρα, η απόσταση από το έδαφος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 23,5 εκατοστά, έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1,2 τόνους και ικανότητα ρυμούλκησης 3 τόνων.

Κίνηση παίρνει από έναν 2,4-λίτρων κινητήρα βενζίνης απόδοσης 210 ίππων με 320 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο με την κίνηση να στέλνεται είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς. Το βενζινοκίνητο διπλοκάμπινο 4×4 Landtrek με το αυτόματο κιβώτιο, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 177 χλμ/ώρα.

Διαθέσιμος είναι και ένας 1.90άρης diesel κινητήρας 150 ίππων με 350 Nm ροπής που συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και αυτός προσφέρεται σε 4×2 και 4×4 εκδόσεις.

Το βάρος του Peugeot Landtrek ανέρχεται στα 1.950 κιλά στη διπλοκάμπινη 4×2 πισωκίνητη έκδοση, με την τετρακίνητη με το χειροκίνητο κιβώτιο να ζυγίζει 2.030 κιλά, ενώ η διπλοκάμπινη 4×4 έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ζυγίζει 30 κιλά περισσότερο, 2.060 κιλά.

Στο εσωτερικό συναντάμε παρόμοιο τιμόνι με αυτό του 3008, όπως και την 10″ οθόνη αφής του 508. Υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε δύο ξεχωριστά μπροστινά καθίσματα, ή ένα ενιαίο τριθέσιο κάθισμα, με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να αναδιπλωθούν και να μπορούν να μεταφέρουν βάρος έως 100 κιλά. Στο εσωτερικό του μοντέλου υπάρχουν επίσης αποθηκευτικοί χώροι 25 λίτρων.

Στον εξοπλισμό του Landtrek συναντάμε μεταξύ άλλων διζωνικό κλιματισμό, LED φωτιστικά σώματα, τέσσερις κάμερες, hill descent control, έξι αερόσακους, ESP, και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.